Знаменната група на ВВВУ „Георги Бенковски” предаде знамето на следовниците си

29.07.2020 11:53

Знамето на ВВВУ „Георги Бенковски” носеха с чест и достойнство, випускниците  старшина Милен Симеонов, старшина Евгений Христозов и старшина Христо Бикяров. Те бяха първата знаменна група на възстановеното училище. С личния си пример, отношението и поведението си към живота в авиационното семейство, защитиха доверието на колегите си и командването да носят светинята на ВВВУ – ЗНАМЕТО.

Тримата авиоинженери  и след няколко дни лейтенанти от ВВС на Българската армия сами избраха тези, на които да предадат знамето, съобщават от Пресцентъра на висшетоучилище. Това стана на специална церемония в присъствието на началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски, ръководството на Училището, преподаватели, командири и курсанти.

Милен Симеонов с вълнуващ жест и слова предаде знамето на първокурсника  курсант Атанас Тодоров, специализация „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати”. Асистентки на знаменосеца са  второкурсничките  мл.сержант Снежана Николова, специализация „Авиационно оборудване” и мл.сержант Елена Пройчева, специализация „Радиоелектронно оборудване на летателните апарати”.

Предвидена е и дублираща знаменна група в състав – Божидар Гушев и Ивайло Захариев – специализация „Летец-пилот” и Мартин Симеонов, специализация „Авиационно оборудване”.

Ритуалът ръководи полковник доц. д-р Мануш Христов, с участието на Представителния духов оркестър на ВВС с диригент майор Михаил Младенов.

Първото сериозно изпитание пред новата знаменна група ще бъде производството на Випуск 2020 „Добруджански” на 31 юли.

Снимки: ВВВУ „Георги Бенковски“ – Долна Митрополия

#тагове:

НАЙ-НОВИ: