АМ „Хемус“ трябва да е готова до 2024 година

29.07.2020 14:06

Над 4000 души работят на трасетата на АМ „Хемус“. Цялостното доизграждане на автомагистралата до 2024 г. е основен приоритет в Управленската програма на правителството, тъй като бъдещето на Северна България и модернизирането на региона е свързано именно със строителството на „Хемус“, което ще осигури бърза и безопасна пътна комуникация между София и Варна. Това информират днес от Правителствения пресцентър по повод инспекцията на министър-председателя Бойко Борисов на участъци от АМ „Хемус“ на територията на областите Шумен и Търговище.

С постановление на Министерския съвет от вчера правителството осигури 81 421 062 лв. С тях ще се направят разплащания за извършващите се в момента строително-монтажни работи на 16,3 км от автомагистрала „Хемус“ в участъка между Буховци и Белокопитово на територията на областите Шумен и Търговище.

В момента по „Хемус“ се строи от пътен възел Боаза до разклона Ловеч-Плевен, в подготовка е и изграждането на автомагистралата от двете страни на Велико Търново.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: