С отличен успех завършват випускниците на ВВВУ „Георги Бенковски” – Долна Митрополия

29.07.2020 15:14

31 юли 2020 г. ще впишат в автобиографиите си випускниците от ВВВУ „Георги Бенковски” като ден първи от новия етап в житейското и професионалното си израстване. Влизаш курсант във факултет „Авиационен” на НВУ „Васил Левски”- Велико Търново,  дипломираш се лейтенант от ВВВУ „Георги Бенковски”-Долна Митрополия.

Випускът ще носи името „Добруджански, тъй като себеотрицанието и героизма на българската армия, дипломация и държава са в основата на мирното връщане на Южна Добруджа към Родината преди 80 години. Златна страница в бойната летопис на България!

С мотивацията си за знания випускниците написаха забележителна страница в новата история на ВВВУ „Георги Бенковски”. Те са 28, от които 27 ще служат в системата на Министерство на отбраната и 1 в системата на МВР. От Випуска 8 са жени и 20 мъже. Единствено в специализация „Летателни апарати и авиационни двигатели” липсва женско присъствие.

От шест специализации, в четири, първенци по успех са млади и амбициозни жени – Виктория Уручева, Магдалена Манева, Мария Видева и Полина Петкова.

Все пак отличник на Випуск „Добруджански” е пилотът Владимир Тасков с успех от следването – 5,99 и от държавните изпити-6,00.

Випускът завършва със среден общ успех от следването – Отличен 5,50. Държавните изпити са защитени с Отличен 5,62.

По време на тържествения акт за присвояване на първо офицерско звание отличилите се по успех ще получат награди от министъра на отбраната.

След изпитите випускниците заявиха пред мандатна комисия и получиха професионалните си назначения след 1 август. Те са в авиобазите в Граф Игнатиево, Безмер, Крумово и Долна Митрополия, както и във ВВВУ „Г.Бенковски”.

Във Випуск „Добруджански” се дипломират 3-ма кадети и 2-ма ефрейтор кадети от Професионалния сержантски колеж към Училището. След обучението си те ще се завърнат на постоянните си работни позиции във формирования на ВВС.

Информация и снимки: ВВВУ „Георги Бенковски” – ДолнаМитрополия, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: