Наркотици са открити при обиск на пандизчия в Затвора-Белене

29.07.2020 8:56

На 27 юли 2020 година около 10:45 часа в Затвора – Белене при извършен личен обиск на 45-годишен – лишен от свобода, са намерени полиетиленово прозрачно  пликче с неправилна форма и размери 3/3 см., съдържащо две червени полиетиленови пликчета с размери 0,5/0,5 см. и 2/2 см., съдържащи бяло твърдо вещество и жълто-кафяво твърдо вещество; жълто-кафяво твърдо вещество с размери 0,5/0,5 см.;  зелено полиетиленово пликче, с неправилна форма и размери 3/3 см., съдържащо жълто-кафяво твърдо вещество. По данни на мъжа жълто-кафявото вещество е хероин, а бялото вещество е кристал, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Незабавно е уведомен дежурен прокурор при РП – Плевен. Извършен е оглед на местопроизшествието от разследващ полицай и експерт при РУ-Левски и са  иззети горепосочените вещества. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 354 „а“, ал.3, т.1 от НК.

От направена рентгенова снимка на лишения от свобода се установява предмет в коремната му област. В последствие 45-годишният предава с протокол за доброволно предаване жълт полиетиленов плик с неправилна форма, съдържащ жълто-кафяво твърдо вещество и бяло твърдо вещество, които по негови данни са хероин и кристали. Предстои назначаване на физико – химична експертиза. Работата по случая продължава разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: