Букмейкърите не вярват на Кубрат Пулев срещу Антъни Джошуа 

27.07.2020 15:34

Най-добрият български боксьор при професионалистите Кубрат Пулев продължава да очаква двубой за световната титла срещу притежателя на четирите шампионски пояса Антъни Джошуа. Двубоят между двамата трябваше да е по-рано през годината, но бе отлаган. За последно срещата трябваше да се състои на 20 юни, но заради пандемията от Коронавирус за пореден път бе отложена. В момента и двете страни така и не съобщават конкретна дата, като дори няма ориентировъчен период, в който битката ще се проведе. Организаторите и промоутърите и на двамата боксьори са обединени, че евентуално месец ноември може да очаква зрелището.

Както е известно, Кубрат Пулев е задължителен претендент за световната титла във версия IBF (един от поясите на Джошуа) и като такъв двубоят трябва да се състои задължително. Въпросът обаче е, че британецът има две опции пред себе си – може да заложи титлата и да се изправи срещу българския боксьор, но има вариант и да оваканти титлата, като по този начин Кубрат Пулев да срещне на ринга следващия в класирането в тази версия. Преговорите и този път ще бъдат дълги и пресметливи, като според мнозина Антъни Джошуа и неговият екип продължават да бягат от евентуален мач срещу Кубрат Пулев поради две причини. Едната е, че този двубой не би генерирал огромен интерес, както и финансов ресурс по-скоро заради присъствието на Пулев.

Целият боксов свят е съсредоточил внимание и иска неистово друг сблъсък, който да противопостави Антъни Джошуа и Тайсън Фюри. Джошуа притежава четири световни титли, а Фюри има една – във версията WBC. Според специалистите, ако двамата се изправят един срещу друг, ще бъде определен абсолютен световен шампион, а подобен мач би генерирал стотици милиони прходи. Двамата съвсем случайно се засякоха по време на почивката си в испанския курорт Марбея и размениха няколко думи, като си обещаха да се видят следващата година. Тайсън Фюри обаче отправи реплика към Джошуа: „Първо трябва да победиш Кубрат Пулев…“, а той му отвърна: „А ти да се справиш с Дионтей Уайлдър“.

Така, докато световният бокс е съсредоточен в 3-4 имена, сред които и Кубрат Пулев, най-добрите букмейкъри в България вече предлагат възможности за залози за любителите на най-добрите на професионалния ринг. Съвсем очаквано е Кубрат Пулев да е в ролята на аутсайдер срещу Антъни Джошуа и това вероятно няма да се промени до началото на двубоя, когато и да се проведе.

Ето и какво показват коефициентите – за победа на британеца, варират около 1.10 (тоест, при залог на 10 лева, печалбата ви е едва 10 стотинки). А успех на Кубрат Пулев е оценен с високия коефициент 6.60 (при залог от 10 лева, печалбата е 66 лева). Интересното тук е че много рядко в професионалния бокс се наблюдават подобни ставки, особено когато става въпрос за мач от такъв ранг. Тъй като се очаква на ринга да се изправят почти равностойни съперници, което определя и по-изравнени коефициенти.

„За мен е важно да спечеля и да донеса световната титла в България. Нещо, което никой до този момент не е правил. Ние очакваме решението на Джошуа. Ако иска да се бием, ще организираме двубоя. Ако оваканти титлата, аз трябва да срещна следващия в ранглистата – Чарлс Мартин (САЩ). Това са двата варианта“, сподели наскоро Кубрат Пулев.

Освен неяснотата около датата на двубоя, неясно е и мястото, на което ще се проведе. Именно заради ограничаването на публични събитие, наложено около пандемията и противоепидемичните мерки, вариантите намаляват с всеки изминал ден. Само допреди няколко месеца, огромни зали бяха напълно възможни за арена на битката, докато сега нещата стоят различно. Едни от предизвикателствата пред организаторите на събитието е ограничението за брой зрители в евентуалната зала. Ограничен капацитет обаче означава по-малко приходи и съответно по-малък рейтинг на мача, което не помага на решението датата да бъде насрочена скоро. Един от последните варианти за място, на което Пулев и Джошуа могат да се изправят един срещу друг, е повече от екстравагантно. Мениджърът на британеца – Еди Хърн, разкри, че евентуален двубой може да се състои на луксозен круизен кораб. Все пак фаворит за място на провеждане на мача все още е зала „O2” в Лондон.

Според букмейкъра Winbet има една привлекателна опция пред привържениците на залозите и тя е дали Кубрат Пулев ще издържи всички 12 рунда срещу Антъни Джошуа. Подобна възможност е оценена с коефициент 3.24, докато заложните компании очакват Джошуа да спечели по-рано, като не се изиграят всички рундове до края на мача (коефициентът за тази опция е 1.29). Нокаут на Джошуа е оценен с 1.44 – доста нисък коефициент, което отново говори за ролята му на фаворит в евентуалния сблъсък между двамата боксьори.

Родната надежда е на Черноморието и се подготвя индивидуално от известно време. Само преди няколко дни българинът отново отправи словесни закани към Джошуа:

„Изглежда, че той е изплашен и поради тази причина се опитва да отложи или отмени мача. Жаден съм за него, колкото съм жаден да изпия цялото море.“  

Това ще бъде трети опит за Кубрат Пулев – през 2014 година той загуби от Владимир Кличко, като и до днес това е единствената загуба на Пулев в професионалния бокс (28 победи). През 2017 година българинът трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа, но тогава контузия му попречи да излезе на ринга.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: