260 864 лв. е похарчила Община Плевен за прилагане на противоепидемичните мерки срещу COVID-19

24.07.2020 13:05

Общо 260 864 лв. е изразходвала Община Плевен за прилагане на противоепидемични мерки на обществени места към 30 юни. Това става ясно от предложение, внесено за обсъждане в Общински съвет – Плевен, за разходване на средства от събраните отчисления по Закона за управление на отпадъците (ЗУО) за прилагане на мерки по Закона за здравето. Посочената сума е използвана за регулярна дезинфекция на обществени места и сгради във връзка с ограничаване разпространението на COVID-19 като Общинска администрация, Център за обслужване на гражданите, Автогарата, спирки на градския транспорт, Домашен социален патронаж и т.н. Също така са закупени термокамери, защитни паравани, маски, ръкавици и други предпазни средства.

Похарчените пари Общината ще поиска да й бъдат възстановени, такава възможност дават измененията в Закона за здравето, свързани с мерките срещу COVID-19.

Ще припомним, че предварителният дневен ред на заседанието на Общински съвет – Плевен този месец включва 44 точки. С оглед спазване на разписаните противоепидемични мерки и указания във връзка с COVID – 19, съветниците ще заседават в зала „Плевен“ в сградата на Областна администрация. Сесията е на 30 юли /четвъртък/ от 09.00 ч.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: