Деца от Левски участваха в екопоход

24.07.2020 10:45

Екипите на Центъра за обществена подкрепа, Центъра за социална рехабилитация и интеграция и Центъра за настаняване от семеен тип в Левски, заедно със своите потребители и доброволци, проведоха съвместна инициатива: «ЕКОПОХОД – ПО СТЪПКИТЕ НА ПРИРОДОЗАЩИТНИКА“, която е част от Национална кампания на СОНИК СТАРТ за ТОЛЕРАНТНОСТ „АЗ СЪМ ТУК И МОГА ДА ТИ БЪДА ПРИЯТЕЛ“.

Дейността се реализира с цел опознаване и опазване на околната среда, насърчаване към активен и здравословен начин на живот и формиране на толерантно отношение към природата, която ни радва не само с красотата си, възстановява силите, тя ни учи, дарява ни с незабравими спомени. Сред природата човек се чувства по-жизнен и по-щастлив.

Сред прохладните сенки и шепота на вековните дъбови дървета в защитената местност ТАРАКЛЪКА, децата направиха първите си стъпки на природозащитници. Те преминаха по предварително подготвен маршрут и стъпка по стъпка откриваха поставени указания. Със задружни усилия преодоляваха препятствия, разрешаваха загадки и отговаряха на въпроси. Всяка стъпка бе придружена с поставяне на табелка с пирографирано послание към всички посетители на гората. За да я има, за да ни радва, гората трябва да я обичаме и пазим! Тя е нашият зелен дом!

В игри и забавления, в непринудена атмосфера, смях и положителни емоции, всички присъстващи имаха възможност да проявят творчество и нестандартно мислене, да опознаят природата, приятелите си, себе си.

 Снимки и информация: Център за обществена подкрепа – Левски

#тагове:

НАЙ-НОВИ: