Мини ферма за марихуана и дози от дрогата открити при спецоперация в Койнаре

22.07.2020 9:53

На 21 юли 2020 година за времето 07.00 часа до 10.30 часа е проведена специализирана операция по линия „Наркотици“ с участието на служители от сектор „Противодействие на криминалната престъпност“ при ОДМВР – Плевен и служители на УП – Койнаре при РУ – Червен бряг. По реда на чл.83, ал.1 от ЗМВР е извършена проверка в частен дом в град Койнаре, обитаван от 37-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В обособено помещение – ателие в спортна туристическа раница са открити два прозрачни полиетиленови плика, съдържащи суха зелена тревиста маса и 8 /осем/ броя топчета фолио с диаметър 3 см., съдържащи суха зелена тревиста маса. По данни на мъжа веществата са марихуана. Извършен е оглед на местопроизшествието по реда на чл.212, ал.2 от НПК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен.

В обработваемо дворно място, разположено в близост до къщата, са установени шест стръка растения от рода на конопа, с дължина от 70 см. до 115 см. На дървен стилаж в работилница на къщата е намерено самоделно устройство, състоящо се от метална тръба с дължина 45 см., външен диаметър 2.5см. с  чупещ се затвор и ударно спускателен механизъм. 37-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: