Първо класиране на кандидатите за бакалавърските специалности на МУ-Плевен ще излезе на 23 юли

21.07.2020 13:21
Кандидат-студентът Мирела Георгиева изтегли вариант № 1 на теста по биология за бакалавърските специалности на Медицински университет – Плевен при спазване на всички противоепидемични мерки. Това се случи в зала 405, ет. IV на Медицински колеж, Учебен корпус в присъствието на зам.-ректора по учебната дейност проф. Маргарита Александрова, директора на Медицинския колеж доц. д-р Евгения Бързашка, председателя на Комисията за оценяване на конкурсните работи по биология доц. Милена Атанасова и председателя на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи Виржиния Лазарова, информират от Пресцентъра на висшето училище.
След приключване на онлайн приема на кандидатстудентски документи за бакалавърските специалности общият брой на кандидатите е 280, от които на теста ще се явят 114 зрелостници. По-голяма част от кандидатите – общо 92 – се възползваха от възможността да кандидатстват онлайн на предварителния тест по биология, а останалата част използват оценката от матурата си по биология в надпреварата.
Няколко са възможностите на кандидат-студентите за участие в класирането за специалностите на Факултетите „Обществено здраве“, „Здравни грижи“ и на Медицинския колеж – с оценка от теста по биология от редовната сесия, с оценка от изнесената и предварителната сесии; със зрелостен изпит по биология или с оценка от друга матура по избор.
Първо класиране на кандидатите за бакалавърските специалности на МУ-Плевен ще излезе на 23 юли 2020 г. Неприетите кандидати участват автоматично до трето класиране, без да заявяват желанието си за това. След трето класиране попълването на незаетите места става след задължително подаване на заявление в МУ-Плевен. Заявлението, по образец, публикуван на сайта, се подава на посочената за целта електронна поща.
Снимки: МУ – Плевен
#тагове:

НАЙ-НОВИ: