Аня Михова е победител в конкурса за директор на РБ „Христо Смирненски” – Плевен

20.07.2020 12:25

Досегашният директор на Регионалната библиотека „Хр. Смирненски” Аня Михова е победител в конкурса за ръководител на културния институт, чийто втори етап се състоя на 16 юли в сградата на Община Плевен. За това информират от Пресцентъра на местната управа.

Кандидатите за длъжността бяха четири. Комисията допусна всички тях след разглеждане на заявленията им до представяне на концепциите за развитие на библиотеката за срок от 5 години и събеседване. При започване на втория етап от конкурса един от кандидатите се отказа от по-нататъшно участие  и получи обратно депозираните от него документи.

Кандидатите бяха оценявани от 11-членна комисия, назначена от Кмета на Община Плевен, председателствана от Заместник-кмета Стефан Милев. Съгласно изискванията на Закона за закрила и развитие  на културата и Браншовия трудов договор за библиотеките членове на комисията са представител на Министерството на културата, двама директори на регионални библиотеки, представител на НС на БАРОК, на НСФ „Култура” при КНСБ и НФ „Култура” при КТ „Подкрепа”, както и представители на Общинската администрация.

Резултатите от конкурса са следните – Аня Михова е оценена с 420 точки от максимално допустимите 440. Останалите кандидати – Маргарита Борисова и Руми Костадинова, не покриват изискването, въведено с т. 10 от утвърдените  правила за провеждане на конкурса, а именно –  окончателният им резултат да надвишава 60 % от максимално възможния окончателен резултат от 440 точки, поради което не са класирани от комисията.

На основание протокола от проведения конкурс и получените резултати комисията предлага на работодателя – Кмета на Община Плевен, класираният успешно издържал конкурса кандидат Аня Михова да бъде назначен на конкурсната длъжност Директор на РБ „Хр. Смирненски”.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: