В Кнежа започва ремонт на централния градски площад

20.07.2020 13:24
В днешния празничен ден в Кнежа бе даден старт на ремонтните дейности по проект „Цялостно обновяване на централен градски площад „Пенчо Янкулов”. Съвсем скоро обликът на централната градска част в нашия град ще бъде напълно променена.
Средствата за ремонта са осигурени от Програмата за развитие на селските райони, информират от Пресцентъра на Община Кнежа. Ще се извърши подмяна на съществуващата настилка на площада, ще се монтира ново градско обзавеждане – бетонови велостойки; бетонови пейки; бетонови кашпи; бетонови кошчета за боклук; парапети; ограничители за паркиране; осветителни тела. Предвижда се обособяване на „островно“ разположени кътове за сядане, а между тях цветни лехи и вградено осветление. Ще бъдат изградени нови зелени площи с цветни дървесни видове и нов фонтан с гравитично-падаща вода, около който ще има кътове за отдих.
„Искам да благодаря на екипа от експерти в Община Кнежа Станислава Нехризова, Петя Петрова-Трънска и Стефан Гърньовски, благодарение на които този проект вече е факт. Благодаря и на проектантите за професионалната работа и красивата визия на площада. Пожелавам спорна и ползотворна работа на изпълнителите, а на всички наши съграждани – търпение и разбиране, докато траят ремонтните дейности!“, казва кметът Илийчо Лачовски.
Снимки: Община Кнежа, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: