Университетска болница „Света Марина“ – Плевен отбелязва 5 години от откриването си

17.07.2020 9:05

На 17 юли – датата, на която Българската Православна църква почита Света Великомъченица Марина, покровителка на здравето и небесен патрон на Университетска Многопрофилна болница „Света Марина“ – Плевен, лечебното заведение отбелязва своя празник. За това информират от Пресцентъра на лечебното заведение.

Празникът e повод за равносметка на постигнатите успехи и резултати за първите 5 години на динамично и успешно развитие и утвърждаване на Болница „Света Марина“ – Плевен. На 17 юли 2015 г. „Света Марина“ – Плевен бе официално открита като уникална по рода си, високотехнологична, „умна“ болница. На петия си рожден ден лечебното заведение посреща празника с изцяло нов статут – от 04 октомври 2017 г. „Света Марина“ – Плевен придоби статут на университетска болница. Това означава едно качествено ново, по-високо ниво на обучение и научноизследователска дейност за студенти, докторанти и специализанти. Днес в отделенията на Болницата работят десетки млади докторанти, специализанти и асистенти. Високотехнологичната база на лечебното заведение привлича голям поток от български и чуждестранни студенти за преддипломно и следдипломно обучение, както и за провеждане на стажове.

УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен разполага с висококвалифициран екип от лекари, голяма част от които доценти и професори, утвърдени специалисти и учени в областта на гинекологията, онкологията, хирургията, кардиологията, урологията и гастроентерологията. Повечето от тях са членове на европейски и световни професионални организации, автори са на статии в чуждестранни реномирани научни списания, както и са горди носители на множество награди и отличия.

Ръководството на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен непрекъснато работи в посока на утвърждаване и надграждане на високотехнологичния профил на лечебното заведение като лидер в осигуряването на качествени здравни услуги на пациентите. От м. януари 2019 година УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен прилага натрупания 11-годишен опит в роботизираната хирургия при лечението на своите пациенти, въвеждайки роботизирана система от последно поколение за извършване на робот-асистирани операции в гинекологията и урологията. С въвеждането на новата роботизирана система da Vinci Xi в клиничната практика се наблюдават по-добри резултати в оперативната и лечебната дейност. Доказани са многобройните ползи за пациентите при прилагането на роботизираната хирургия: минимално инвазивна хирургия, прецизност и безопасност за пациента, без разрези и белези, ниска кръвозагуба, намаляване на постоперативната болка и дискомфорт, съкращаване на болничния престой, бързо възстановяване и връщане на пациентите към нормален социален живот.

УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен единствено разполага с два асистент-робота, реализиращи концепцията за „пренесено присъствие“ от съвременната роботика и телемедицината, които помагат на лекарите да са в непрекъснат контакт с пациентите чрез „виртуални визитации“, дори и на хиляди километри разстояние един от друг, с цел осигуряване на пълния им комфорт и максимална грижа.

По повод на Празника Ръководството на УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен изразява благодарност към всички свои лекари, здравни специалисти и служители, работещи в безпрецедентните условия на пандемията от COVID-19, доказвайки своя професионализъм, всеотдайност и силен дух в името на здравето на българския пациент!  Бъдете здрави, защото само заедно, в дух на солидарност и взаимопомощ, можем да се справим с това изпитание!

Снимки: УМБАЛ „Света Марина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: