Започва укрепването на свлачището в Червен бряг

17.07.2020 7:50

Кметът Цветан Костадинов и народният представител Пламен Тачев направиха първа копка на най-стратегическия проект за Община Червен бряг – укрепването на свлачището в кв. Бунджовица.

Проектът е финансиран от Оперативна програма „Околна среда“, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейските структурни и инвестиционни фондове. Общата му стойност е 9 097 095 лева, от които 85% е Европейското финансиране и 15% Национално финансиране.

Срокът за изпълнение е 29 месеца и следва да приключи на 16.04.2022 година.

Това е вторият етап от интервенционните дейности по укрепване на активиралото се свлачище на изхода на града. Засегнатата от него площ е огромна – целият долинен склон между резервоарите на ВиК и корекциятана р. Златна Панега. Свлачищните процеси са компрометирали и част от републиканския път, свързващ Червен бряг с Плевен.

На риск са подложени също магистралният  водопровод, захранващ града, и част от електропроводните стълбове. През годините свлачището причини огромни щети и на жилищните сгради в района.

Още в предизборната си кампания д-р Цветан Костадинов обеща да реши проблема със свлачището и проектът за укрепване вече е факт. Това стана възможно благодарение на доброто взаимодействие между депутата Пламен Тачев, кмета Цветан Костадинов и правителството.

„Искам да благодаря на премиера Борисов, на министрите Петя Аврамова и Емил Димитров-Ревизоро, на директора на Басейнова дирекция Плевен и областния управител за това, че в кратко време, работейки в екип, направихме така, че днес да стартираме този изключително важен за хората в Червен бряг проект. За пореден път показваме, че работата в екип е равна на успех“, каза Пламен Тачев.

Какво още казаха Цветан Костадинов и Пламен Тачев, вижте във видеото: https://www.facebook.com/chervenbryag/videos/604305870279473/

 

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: