Днес от Плевен изпращат участниците в 26-ия Национален поход „По стъпките на Апостола”

14.07.2020 7:39

Днес официално ще бъде даден старт на 26-тия Национален поход „По стъпките на Апостола“. В 18,30 часа ще бъдат поднесени цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен.

Ще припомним, че в изминалите два дни потеглиха първите лъчове на Похода. Участниците са разпределени в седем различни маршрута. Те са от Плевен, Карлово, София, Никопол, Велико Търново, Видин и Шумен и ще преминат Балкана, за да се срещнат в Карлово на 18 юли – денят на рождението на Васил Левски.

В Карлово посрещането на туристите от Националния поход „По стъпките на Апостола” е част от официалните тържества в чест на най-великия българин за всички времена. Броят на участниците тази година е по-малък.

На 12 юли първи тръгна по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли пое по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов.

На 15 юли останалите 5 лъча ще се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи. Ръководители са Свилен Стойчев, Димитър Петров, Емил Недков, Галина Цветкова и Бисерка Цветанова.

И тази година в два от лъчовете има туристи от три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев и Васил Чердаклиев.
Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: