От Плевен днес тръгват първите участници в Националния поход „По стъпките на Апостола“

12.07.2020 9:12

От Плевен днес тръгва лъч от Националния възпоменателен туристически поход „По стъпките на Апостола“. За 26-та поредна година туристи ще вървят по стъпките на Апостола по седем различни маршрута. Участниците са от Плевен, Карлово, София, Никопол, Велико Търново, Видин и Шумен. Всички те ще преминат Балкана, за да се срещнат в Карлово на 18 юли – денят на рождението на Васил Левски.

Днес първи тръгва по старопланинските пътеки IV лъч с ръководител Светослав Димитров. На 13 юли поема по маршрута си в Средна гора VI лъч с ръководител Асен Вълов. На 15 юли останалите 5 лъча се включват с преходи в Стара планина и Средна гора, като общо ще бъдат посетени 15 хижи. Ръководители са Свилен Стойчев, Димитър Петров, Емил Недков, Галина Цветкова и Бисерка Цветанова.

И тази година в два от лъчовете има туристи от три поколения. Най-малките участници са четиригодишните София, Йордан и Борис, а най-възрастните са Васил Копчев и Васил Чердаклиев.
Походът се осъществява с подкрепата на Община Плевен. По традиция стартът ще бъде даден с поднасяне на цветя пред паметника на Васил Левски в центъра на Плевен. Ритуалът ще се състои на 14 юли /вторник/ от 18.30 часа.

Снимка: архив, „Плевен за Плевен“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: