Арест за двама в Левски и в Плевен за притежание на наркотици

10.07.2020 9:35

На 10 юли 2020 година около 00.10 часа в град Левски на улица „Гоце Делчев“ при извършена проверка 22-годишен  доброволно предава кибритена кутийка с размери 3/5 см. със съдържание в нея на неустановено количество субстанция от бял прах. По данни на младежа веществото е „пико“, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Предстои назначаване на физико – химическа експертиза за установяване на количеството и вида на веществото. 22-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК. Уведомен е прокурор и работата продължава.

Снощи около 22.30 часа в Плевен служители от Първо и Второ РУ – Плевен спират „Шкода Октавия“. При проверка на пътник в автомобила – 35-годишен плевенчанин,  в преден джоб на кожената му чантичка, е намерено самозалепващо се полиетиленово пликче с приблизителни размери 6х4 см, съдържащо жълто-бяло кристалообразно вещество. По данни на мъжа веществото е метамфетамин /пико/. 35-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомени са разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. По образуваното бързо производство за престъпление по чл.354 „а“, ал.3 от НК продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: