В Кнежа успешно приключи проект за рехабилитация на уличната мрежа

10.07.2020 11:32
Изпълнен е успешно проект „Рехабилитация на уличната мрежа на гр. Кнежа, включваща асфалтиране, след завършени ремонти на канализационната система – втори етап“, финансиран от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. За това информират от Пресцентъра на Общината. От там уточняват, че в резултат на проекта е положена нова асфалтова настилка с обща площ 19 000 кв. м. и обща дължина 2400 м. на улиците: „Христо Смирненски“ (в отсечките от ул. „Иван Бонов“ до ул. „Черни връх“ и от ул. „23- ти септември“ до ул. „Отец Паисий“); „Росица“; „Тунджа“; „Дунав“; „Никола Петков“ (Междублоково пространство при бл. „Рила“ и бл. Победа“); „Ивайло“;„Йоан Екзарх“ (в отсечките от ул. „Огнян Михайлов“ до ул. „Благой Иванов“ и от ул. „Огнян Михайлов“ до ул. „Хаджи Димитър“) и ул. „Криволак“ (в отсечката от ул. „Огнян Михайлов“ до ул. „Марин Боев“). Повдигнати са капаците на отводнителните шахти, изградени са нови бордюри, а новоположената пътна маркировка и знаци осигуряват безопасно движение в града.
С реализирането на проекта успяхме да осигурим условия за нормално протичане на ежедневието на населението, комфорт на пътуващите, добро отводняване на улиците и по-добри условия за зимното им почистване, коментира кметът Илийчо Лачовски.
Съвсем скоро ще започне работа и по останалите, предвидени за ремонт улици тази година – ул. „Алеко Константинов” в с. Бреница, ул. „Александър Стамболийски” в с. Еница и ул. „Лазар Митов” в с. Лазарово.
Снимки: Община Кнежа, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: