Проф. д-р Славчо Томов е преизбран за член на УС на Съвета на ректорите на висшите училища в България

09.07.2020 9:41

На 7 юли 2020 г. в София се проведе отчетно-изборно Общо събрание на Съвета на ректорите на висшите училища в България. Досегашният председател на Съвета на ректорите проф. Любен Тотев, ректор на Минно-геоложкия университет, приключи втория си успешен мандат с отчет за дейността си. Ректорът на Софийския университет „Св. Климент Охридски“ проф. дфн Анастас Герджиков беше избран за новия председател на Съвета на ректорите на висшите училища в Република България. Номинациите за поста бяха две – на проф. дфн. Анастас Герджиков и на ректора на Националната спортна академия проф. д-р Николай Изов.

Освен председател, избрани бяха и нови органи на управление на Съвета на ректорите за следващите две години. Ректорът на МУ-Плевен проф. д-р Славчо Томов бе преизбран за член на Управителния съвет на Съвета на ректорите за новия двугодишен мандат. За товаинформират от Пресцентъра на висшето училище в Плевен.

Съветът на ректорите на Висшите училища в Република България обединява ръководствата на всички български университети с различни полета на обучение и научни дейности, с различни мащаби и място в световната листа на университетите. На 11.Х.1992 г. в ТУ-Варна се провежда Учредителното събрание на Дружеството на ректорите на висшите училища в Република България с приемане на устава и избор на ръководни органи. С уважение към традициите, натрупания опит и постигнатите резултати Съветът на ректорите в България винаги е защитавал своята обществена мисия. Като съосновател на Асоциацията на европейските университети, Съветът на ректорите е намерил своето достойно място и в европейското университетско семейство.

Снимки: МУ – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: