Вицепрезидентът Йотова подари на ВУИ „Христо Ботев“ – село Подем нови издания на творбите на Вазов

09.07.2020 13:26

Издания от новата поредица с творби на Иван Вазов на издателство „Захарий Стоянов“ подари вицепрезидентът Илияна Йотова на Възпитателно училище-интернат „Христо Ботев“ в село Подем, община Долна Митрополия. Дарението е по повод 170-годишнината от рождението на патриарха на българската литература, информират от Пресцентъра на Президентството.

ВУИ „Христо Ботев“ е единствената институция в България за момичета на възраст от 13 г. до 18 г., които са с девиантно поведение. Образованието е от 1-ви до 12-и клас, има и професионална насоченост.

Вицепрезидентът благодари на директора инж. Нина Атанасова и на колектива за професионализма, отдадеността и любовта, с която подкрепят своите възпитанички. „Вие давате най-ценното за един млад човек – вдъхвате кураж и подарявате мечти“, изтъква Илияна Йотова.

Към възпитаничките вицепрезидентът се обръща с думите: „Помнете: „Не се гаси туй, що не гасне“ – вашата младежка енергия, устремът към развитие и към промяна. След най-тъмния час на нощта идват изгревът и новият ден, изпълнен с предизвикателства, които ни правят по-силни.“

„Изпращаме снимки на момичетата от ВУИ „Христо Ботев“ с големи усмивки, подарени от Вас“, пише от своя страна директорът инж. Нина Атанасова с благодарност за жеста.

Снимка: president.bg

#тагове:

НАЙ-НОВИ: