Неявил се съдебен заседател отложи дело за грабеж и жестоко убийство в плевенско село

08.07.2020 11:03

Състав на Плевенски окръжен съд разгледа вчера наказателно дело, образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура против Р.Р. на 26 години, М.М. на 18 годинии И. С. на 17 години, и тримата от Плевен. Те са обвинен в това, че на 4.12.2017 г. в плевенско село в съучастие като извършители (И.С. и М. М. като непълнолетни, но могли да разбират свойството и значението на извършеното и да ръководят постъпките си), отнели чужди движими вещи от владението на собственика им П.  Ц. Тримата са откраднали мобилен телефон, чанта, два мъжки златни пръстена и хранителни продукти, се посочва в съобщение на Пресцентъра на Съда в Плевен.

Грабежът е придружен с убийството на П. Ц., на когото обвинеямите чрез множество нанесени удари в областта на главата и тялото, с различни по вид предмети, му причинили черепно-мозъчната травма, довела до смърт. Следкато разбрали, че мъжът е починал, се опитали да прикрият следите си, покривайки тялото на жертвата с пръст.

Вчерашното съдебно заседание е било насрочено като разпоредително, информират от Пресцентъра на Съда. За него не се е явил единият съдебен заседател, като е депозирал молба за неявяването си, но без да посочи конкретни причини. Това е станало пречка за даване ход на делото и същото е отложено за друго разпоредително съдебно заседание.

Съдът, след сългасуване на служебната ангажираност и заявените отпуски от страна на адвокатите по делото, е насрочил следващото заседание за датата 10.08.2020 година, за когато се изискват и доказателства от съдебния заседател, за наличието на уважителни причини за неявяването му, с оглед предвидената възможност същият да бъде санкциониран за поведението си. 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: