Шахматният „Двубой на звездите“ започна в Плевен

02.07.2020 15:18

Днес в хотел „Ростов“  в Плевен официално бе открит шахматният „Двубой на звездите“, който среща 17-годишната ГМ Нургюл Салимова (ЕЛО 2372) и 27-годишния ГМ Радослав Димитров (ЕЛО 2509). Приветствие към двамата гросмайстори отправи Васил Антонов, председател на Българската федерация по шахмат 1928. Той подчерта успехите на двамата най-добри български шахматисти при жените и при мъжете и им пожела нови върхове за покоряване. Съзнателният живот на нашите големи звезди е свързан с шахмата. Това е и нашата голяма цел да пропагандираме и да представяме шахмата по най-добрия начин. А какъв по-добър начин от тази 8-дневна среща, с която да покажем добрите страни на шахмата, подчерта Васил Антонов.

Специални плакети на турнира бяха връчени на Венета Петкова, главен съдия и на треньора и мениджър на Нургюл Живко Жеков.

В следващите дни до 9 юли, включително, Нургюл Салимова и Радослав Димитров ще изиграят осем класически партии с 90-минутна контрола за първите 40 хода, плюс 30 минути до края на партията и добавка от 30 секунди след всеки изигран ход. Инициатор на събитието е ШК „БУРГАС 64“.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: