Румен Петков направи дарение на НЧ „Съгласие 1869“

02.07.2020 13:11

Лидерът на ПП АБВ Румен Петков направи днес дарение на Библиотеката при НЧ „Съгласие 1869“. Заедно с него бяха издателят Иван Гранитски и областният лидер на партията в Плевенско Цветан Антов. Дарението включва неколкостотин книги – детска, художествена, научна, справочна, историческа и философска литература. Сред тях са новоиздадени книги от Валери Петров, Леда Милева, Ран Босилек, Ангел Каралийчев, Асен Разцветников, както и творби от световната класика за деца – Андерсен, Братя Грим, Вилхелм Хауф.

„Удоволствие за мен и за Иван Гранитски е когато идваме в Плевен да посещаваме читалище „Съгласие“ и не само, защото то е най-старото в региона, но защото тук има една особена атмосфера. Да пълним нашите библиотеки, значи да пълним душите на нашите деца, да пълним нашите читалища, значи да даваме съдържание на живот на нашите си, българските хора. Затова и за нас е осъзната необходимост да подкрепяме читалищната дейност като цяло и библиотечното дело, защото то е това, което ни е спасило преди 180 години“, каза Румен Петков.

Иван Гранитски подчерта, че Румен Петков е човек, който винаги е мислил за библиотечните фондове, за читалищата, за училищата.

Дарението днес бе връчено в присъствието на председателя на НЧ „Съгласие 1869“ Ивайло Атанасов, секретаря Мая Паскова и екипа на културния институт.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: