Голям интерес към подписката за строги наказания за пияни и дрогирани шофьори в Плевен

30.06.2020 10:42

Гражданската инициатива „Часът на правдата – в памет на Милен Цветков“ провежда в Плевен днес подписка с искане за по-строги наказания за нарушителите на пътя. Всеки, който иска да подкрепи исканията на организаторите, може да го направи до 18:00 пред Централ Мол Плевен.

„Имаме нужда от вашите подписи и по този начин от подкрепата ви, за да заявим исканията си за строги наказания за пияните и дрогирани шофьори, които убиват на пътя. Подписката ще бъде внесена в Министерски съвет и при Главния прокурор Иван Гешев. Целта ни са промени в Закона с оглед въвеждането на по-строги наказания за хората, причинили телесна повреда или смърт след употреба на алкохол и наркотични вещества и ефективни присъди. Нека се обединим, за да постигнем безопасност за всички нас на пътя!“, казва Боряна Василева, организатор на инициативата за Плевен.

Тя коментира, че засега подиската върви успешно в Плевен, много хора се спират, разпитват и повечето се подписват, тъй като са  съгласни със заявените искания. Често обаче срещаме апатия, хората ми казват, че това не е техен проблем и не ги засяга, че с подписки няма какво да се промени и подминават, разказва Боряна. Тя призовава българите да са по-активни в отстояване на исканията си, защото само така може да се постигне промяна.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: