В читалището на село Победа отбелязаха Деня за безопасност на движението по пътищата

29.06.2020 14:01

На 29 юни се отбелязва Денят на безопасността на движението по пътищата. По този повод в Народно читалище „Зора-1990г.“ – село Победа, община Долна Митрополия бяха проведени редица прояви с различни възрастови групи, които да насочат вниманието на децата и подрастващите към безопасно  и толерантно движение на пътя.

Представени бяха тематични видеопослания иинформационни материали. Видеоклипове на разказите „Бързи и яростни“ и „Уби човек и не трепна“ от книгата „Останете живи“ на журналиста Георги Стоянов направиха тийнеджърите Дебора Бетова, Рая Иванова и Яна Флорова. Идеята е техните връстници и младите шофьори да се вслушат в посланията и да си извлекат поука от представените реални ситуации. Най-малките деца и ученици оцветяваха рисунки и решаваха задачи на тема „Безопастност на движението по пътищата“  под мотото: „На пътят животът е с предимство“.

Екипът на Читалището благодари на Мариана Илчева – Секретар на Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните в Долна Митрополия, за предоставените информационни материали.

Снимки и информация: НЧ „Зора 1990“

#тагове:

НАЙ-НОВИ: