ВВВУ „Георги Бенковски“ влезе във владение на дарения му имот от Община Плевен, започна почистването

27.06.2020 16:26
ВВВУ „Георги Бенковски” влезе във владение на дарения му от Община Плевен имот – сградата и прилежащата й площ на ОУ „Марин Дринов”. За това информират от Пресцентъра на висшето училище.
Преди да започне ремонта, по инициатива на началника на ВВВУ бригаден генерал Юлиян Радойски, доброволци започнаха почистването на двора. Целта бе да се освободи оградата и пространството около сградата от храсти и плевели, за да започне възстановяването им.
Бригаден генерал Радойски и заместник –началникът по администрация и логистика полковник Данаил Диков показаха, че отлично се справят и с моторните резачки. Половината от двора светна. Дървесно-храстовата растителност и окосените тревни площи бяха почистени от изявилите желание курсанти да отделят време от подготовката си преди започващата сесия, преподаватели от факултет „Авиационен” и Департамент „Природни и хуманитарни науки”, служители от администрацията.
Диригентската палка на операцията бе в ръцете на началника на служба „Материално осигуряване“ майор Илия Илиев. Безценна помощ оказаха и колеги от Регионална служба „ Военна полиция”.
Най-малките помощници бяха състезателите от Хандбален Клуб „Спартак”, които почистиха спортната площадка и ще могат да провеждат тренировките си занапред на нея.
От ВВВУ благодарят и на инж. Павлина Тодорова, началник отдел „Екология“„ в Община Плевен за оказаното съдействие експерт на отдела да извърши оглед и се даде предписание за санитарното прочистване на дървесно-храстовата растителност.
Подобни на вчерашната акция ще има и в бъдеще, за да се възроди сградата и парка на ОУ „Марин Дринов” вече като нов факултет на ВВВУ „Георги Бенковски”.
Снимки и информация: ВВВУ „Георги Бенковски“
#тагове:

НАЙ-НОВИ: