Празник в ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“ – град Левски

26.06.2020 14:45

На 26.06.2020 година в Професионална гимназия по селско стопанство и транспорт „Никола Йонков Вапцаров“ за 74-ти път се проведе тържествено изпращане на завършващия випуск, което премина в задушевна обстановка, с много цветя, музика и смях, информират от Пресцентър на Община Левски.
Освен зрелостниците, на празника присъстваха учениците от 8-ми до 11-ти клас, целият педагогически и непедагогически персонал, много родители.
Официални гости на тържеството бяха кмета на Община Левски г-жа Любка Александрова и главен експерт „Образование“ г-жа Петя Чолакова.
Важен акцент в празника бе предаване знамето на училището на бъдещите абитуриенти с послание да го пазят чисто и неопетнено.


От името на абитуриентите, отличничката на випуска Алина Велкова сподели топлите им чувства към училището и преподавателите, като им благодари за грижите и вниманието, както и за професионализма при усвояване на знанията и уменията. Призова следващите випуски за достойно продължение на училищните традиции и нови бъдещи успехи.
Приветствие към абитуриентите поднесоха учениците от 9-ти и 11-ти клас, и им пожелаха успешна професионална и житейска реализация.
Кметът на Общината приветства всички присъстващи, благодари им за добре свършената работа и изтъкна значимостта на усвояваните в училището професии за икономическото развитие на региона.
По време на тържеството от г-жа Любка Александрова бяха връчени награди за заети призови места в олимпиади и състезания, както и за активно участие в обществения живот.
Пожелания към зрелостниците отправи и директора на гимназията инж. Йордан Димитров, който им връчи дипломите. От името на училището също бяха раздадени много награди за отличен успех и други постижения в различни професионални изяви на национално ниво.


ПГССТ „Н. Й. Вапцаров“, гр. Левски
Награди за успехи и постижения получиха :
1.Алина Руменова Велкова – 12а клас, за отличен успех, призово място в състезание „Млад фермер“-направление „Животновъдство“ и активно участие в клуб „Млад възрожденец“
2.Преслав Тихомиров Ангелов – 12а клас, за призово място в състезание „Млад фермер“ – направление „Животновъдство“ и призово място в състезание „Знание за земеделието“, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе
3.Дамян Ванев Вегенов – 12а клас, за призово място в състезание „Знание за земеделието“, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе
4.Янко Панталеев Атанасов – 12а клас, за призово място в състезание „Знание за земеделието, организирано от ВТУ „Ангел Кънчев“ гр.Русе
5.Алекс Ангелов Радев – участник в клуб „Млад възрожденец“
6.Алекси Аркадиев Алексиев, Александър Димчев Александров, Джейми Шибилева Методиева от 9 „а” клас, участвали в Европейска олимпиада по статистика, Национален кръг – класирали се на 6-то място.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: