Д-р Цветан Костадинов: Червен бряг е всеки един от нас! Честит празник!

26.06.2020 8:35
Уважаеми съграждани,
За мен е удоволствие да ви поздравя по случай празника на Червен бряг – 26 юни!
На този ден преди 91 години Червен бряг е обявен за град с Указ № 402 на Цар Борис III и се вписва в редовете на българските градове, само 30 години след като е възникнал като гарово селище на централната железопътна линия София – Варна през 1899 година.
Един град, роден между бреговете на две реки, на кръстопътя между Дунавската равнина и Балкана.
Град, който носи богато наследство от събития и съдби и живее с пулса на нови предизвикателства.
Този град е такъв, каквито са хората в него – и предприемчивите ни предци, и ние днес – отговорни, горди, критични, самовзискателни!
Защото истинската ценност за един град са неговите жители!
И Червен бряг е всеки един от нас!
Тази година посрещаме и честваме празника необичайно, но във времето червенобрежани са доказали мъдростта и единността си. Вярвам, че именно здравите корени, несломимият дух и съвместните усилия на жителите на Червен бряг ще допринесат за благополучието му.
Тук е мястото да благодаря на всички, които са свързани с нашия град – жители и гости, партньори и представители на бизнеса, за подкрепата, която получаваме, за да вдъхваме заедно нова сила в родния ни край. Осъзнавам, че има много проблеми за решаване и грижа, която да положим за безработни и социално слаби, за инфраструктурата, за чистотата, за спокойствието и реда.
Длъжни сме и ви призовавам заедно да направим, каквото е по силите ни, за да съхраним и развием града, който е белязал съдбите ни! И да го завещаем на нашите деца, като сторим всичко възможно, за да поискат да останат тук, да се връщат тук или да си спомнят за Червен бряг – с любов и признателност!
Скъпи съграждани,
Приемете моите искрени пожелания за здраве и лично щастие! Нека да ни водят чистите помисли и да успяват добрите дела!
Ч Е С Т И Т  П Р А З Н И К !
С уважение,
Д-р Цветан Костадинов
Кмет на Община Червен бряг
#тагове:

НАЙ-НОВИ: