МУ – Плевен сключи споразумение за сътрудничество с Института по електроника на БАН

26.06.2020 15:51

Ректорът на Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) проф. д-р Славчо Томов и директорът на Института по електроника (ИЕ) „Акад. Емил Джаков” на БАН Проф. Петър Петров, дфн, подписаха споразумение за съвместна дейност днес. За това информират от Пресцентъра на висшето училище. Сътрудничеството ще се реализира в съвместно осъществяване на изследователска, развойна и учебно-преподавателска дейност в следните направления: научни изследвания; обучение на специалисти – ръководство на дипломанти и докторанти; организиране и провеждане на научни форуми; участие в съвместни проекти към ЕС, МОН и други организации, както и към оперативни програми; извършване на консултации и експертизи.

Институтът по електроника е осмият институт на БАН, с който МУ-Плевен сключва договор за съвместна дейност след Института по биофизика и биомедицинско инженерство; Института по експериментална морфология, патология и антропология; Института по роботика „Св. Апостол и Евангелист Матей“; Института по биология и имунология на размножаването „Акад. К. Братанов“; Института по философия и социология; Института за изследване на населението и човека и Института по Обща и неорганична химия.

Медицински университет и град Плевен се превърнаха в един от първите Регионални академични центрове на БАН, като резултат от мащабната инициатива за създаване на Национална академична мрежа в страната. Целта е подпомагането на научната дейност и внедряването на научните изследвания в практиката. Реалните резултати в Медицински университет – Плевен са разкриването на уникална фармако-физиологична лаборатория и реализирането на ежегодни съвместни научни конференции.

Снимки: МУ – Плевен, Пресцентър

#тагове:

НАЙ-НОВИ: