Предоставят стадион „Плевен“ за безвъзмездно ползване на ОФК „Спартак“

25.06.2020 12:14

 

Стадион „Плевен“ да бъде предоставен за безвъзмездно ползване на Сдружение „Общински футболен клуб Спартак Плевен“ реши Общинският съвет на Плевен. Предложението получи подкрепата на 32 от общинските съветници, „против“ и „въздържал се“ – няма, информират от Пресцентъра на местния парламент на Плевен.

В Общинска администрация е постъпило предложение от Председателя на УС на Сдружението Пепо Петков относно безвъзмездно предоставяне на стадиона за ползване от ОФК „Спартак Плевен“ във връзка с участието на клуба в първенството на Трета футболна лига. В искането се посочва, че след положените усилия на Община Плевен и извършените ремонтни дейности на стадиона през пролетта на 2020 г., футболният клуб е получил лиценз и са провеждани футболни срещи от първенството на Втора ПФЛ, както и че искането за безвъзмездно ползване на спортния обект ще бъде в интерес на гражданите на Общината, които ще наблюдават срещите на любимия си отбор в Плевен. Към искането е приложен и график за официалните срещи, за които ще бъде използван спортния обект.

Съгласно Закона за физическото възпитание и спорт /ЗФВС/ спортните обекти – държавна или общинска собственост, може да се предоставят безвъзмездно за определено време, за тренировъчна и състезателна дейност от спортните организации, вписани в регистър от същия закон. В него обаче липсва изрична правна регламентация, относно срока за предоставяне за безвъзмездно отдаване на спортни обекти по реда на чл.103, ал.1, поради което по целесъобразност и спрямо тренировъчна и състезателна идейност на спортния клуб, Общински съвет Плевен следва да определи срока за ползване на спортния имот.

След дебат Общинският съвет реши стадион „Плевен“ да бъде предоставен за безвъзмездно ползване на Сдружение „Общински футболен клуб Спартак Плевен“ за срок от 1 година. Разходите за текущото обслужване и поддръжка на имота, както и данък за недвижими имоти и такса битови отпадъци ще бъдат за сметка на футболния клуб.

Съветниците приеха решениe за ползването на още един общински имот от спортен клуб:

  • Недвижим, нежилищен имот – частна общинска собственост, находящ се на ул.“Ген.Ганецки“ №48 в Плевен ще бъде отдаден под наем без търг или конкурс на Сдружение „Спортен клуб по волейбол Олимпиец“ за срок от 5 години. Помещението ще се ползва за родителски срещи, обучения на състезателите в клуба от всички възрасти и др. мероприятия, свързани с подготовката и квалификацията на спортистите и треньорите.
#тагове:

НАЙ-НОВИ: