Детска градина „Калина“ работи по международен проект „Говореща геометрия“

24.06.2020 15:37

Е-twinning е общност на училища и детски градини в Европа, за сътрудничество между учители, ученици и родители.
Детска градина „Калина“ за първи път работи по e-twinning проект.
Автор и ръководител на проекта „Talking Geometry“ е Лили Русанова – учител на II „б“ група . В проекта участват учители от България, Турция, Гърция, Румъния.


Проектът „Говореща геометрия“ е насочен към развитие и усъвършенстване на уменията за творческо мислене на децата и учениците в света на математиката. Водеща цел е чрез методите на науката, технологиите и математиката – STEM обучението да насърчим децата да експериментират и мислят, да се повиши любопитството и креативността.
По време на епидемичната обстановка и изолация, проектът не спира, а продължава дистанционно с активното участие на родителите, за което им благодарим от сърце.
Резултати
Чрез задачите от проекта децата затвърдиха знанията си за геометричните фигури . В резултат на активното участие на партньорите създадохме шест електронни книги в които са публикувани материали и резултати от общите задачи. Създадохме „padlet“/ приложение за споделяне на информация, идеи от други хора/, където всеки е споделил своя постер и последни мисли за проекта.
– обогати се работата на учителите с инструмента :blabberize too-
с него са създадени говорещи образи от геометрични фигури;
-учителите сътвориха дидактични материали и игри за геометричните форми;
-подобри се сътрудничеството между учител-родител;


За разпространението на проекта са създадени видео клипове, блог на проекта и Фейсбук група.
Е-twinning проектите ни дават възможност за обмен на опит и сътрудничество с учители от други страни, развива нашите възможности свързани с информационно-комуникационните технологии , дава ни лесен достъп до сферата на европейските програми и проекти, което е от значение за израстването в кариерата за младите учители.
Изпълнението на задачи и дейности от проекта “Talking Geometry” продължава и сега, но вече в пряк контакт с децата, с които се радваме и истински се забавляваме.
Очаква се проектът да бъде приключен и оценен от Националното звено за координация – България.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: