Общински съветник стартира нов проект, посветен на спорта в Плевен

23.06.2020 16:54

Председателят на Постоянната комисия по „Младежки дейности, спорт и туризъм“ в Общински съвет – Плевен Йордан Грижов стартира нов проект, който цели популяризирането на спорта в града.

„СпортСмен“ има идеята да мотивира най-обикновения човек да започне да спортува. Вглъбени в монотонното ежедневие, ние забравяме да се грижим за себе си и физическото си състояние. Започваме с оправданията, че нямаме време за спорт, че сме твърде изморени от работата, че времето е лошо и т.н. Аз също съм от този тип хора и не го крия. Като родители трябва да даваме пример на децата, че да се спортува е хубаво и полезно. Те ни копират, нека ги направим по-добрата наша версия!“, споделя Йордан Грижов.

И разказва, че преди 2 месеца е спрял цигарите, а спортът го мотивира да не се връща към този вреден навик.

Проектът „СпортСмен“ представлява серия от демонстративни тренировки в различните по вид спорт, които се развиват в Плевен. От 1-ви юли Грижов ще започне с „тренировките“ като лично ще посети всеки клуб, отправил му покана. Така като председател на комисията в местния парламент, която отговаря за спорта в общината, ще се докосне до всеки един вид спорт, до неговата специфика и най-вече до болката на всеки плевенски клуб.

„Всяка тренировка ще бъде заснемана. Ще снимаме спортистите, треньорите, условията за тренировки и още много неща. Ще бъдат изготвени и специални клипове, с които да рекламираме всеки вид спорт в нашия град.”, разкрива още за своя нов проект Йордан Грижов.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: