Нови европейски хоризонти пред ДФСГ „Интелект“

19.06.2020 13:55

След оспорвана 8-месечна надпревара с още 10 училища от цяла България, ДФСГ Интелект – Плевен извоюва правото да се нарече „ Училище- посланик на Европейския парламент“.
В рамките на този период ученици и учители от гимназията организираха различни инициативи и срещи с известни личности на тема: „ Европейски съюз- приоритети и бъдеще“. Резултатът от тези усилия е приз-плакет, удостоверяващ званието и едно огромно удовлетворение у всички от наученото и от осъществените контакти.
Гимназия Интелект вече може да се похвали и с трети пореден спечелен европейски проект в областта на цифровите технологии на стойност 85, 000 евро. Той е по програма „ Еразъм +“ и ще даде възможност през следващата учебна година на 25 ученици и 7 учители да работят по тема: „ Цифровите технологии в управлението на бизнес процесите“ и да усъвършенстват своите професионални умения на три-седмична трансгранична практика в град Брага, Португалия.
За периода 22.06-26.06.20г. в ДФСГ Интелект са обявени Дни на отворените врати за всички кандидат-гимназисти и техните родители, с възможност за запознаване с материалната база, учебните планове и новите специалности на училището. Това информират от ДФСГ Интелект.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: