Виляна Миланова с изложба в родния град Левски за Празници на изкуствата „Парцалев -2020”.

19.06.2020 13:49

Виляна Миланова направи дебютна изложба в родния град Левски в рамките на Празници на изкуствата „Парцалев -2020”.
Изложбата на съвременно текстилно изкуство „Текстилно”-отчасти, и три живописни картини във фоайето на НЧ „Г. Парцалев” са част от творбите на Виляна в Австрия.За жалост, при обстоятелствата през последните месеци, тя не е успяла да вземе повече, сподели за радио „Левски”.
Като възпитаничка на Националната художествена академия Виляна продължава да прави това което харесва и обича, а благодарение на проект „Дебюти” на Национален фонд „Култура”става възможна и изложбата в родния град Левски.


Ситуирана в центъра на пространството в НЧ „Георги Парцалев-1901” е инсталацията „Нишки”. По време на пандемията създава и представя в изложбата и „Инсталация в розово”.
В изложбата е показана и нейна изработка със слушалки, създадена за сляпо-глухи хора, като слушалките са брайлов код, на който пише: „Сега аз виждам”.
Представените творби са част от няколко нейни изложби в Австрия, отчасти във Финландия и Италия.В България тя почти не е показвала своето изкуство и сега се радва и иска то да стигне до съгражданите и сънародниците и.


Заместник кмета на Община Левски- Кольо Домеников и председателят на НЧ „Георги Парцалев-1901”- Силвия Йорданова поздравиха и благодариха на Виляна Миланова за възможността по време на празниците в памет на големия Парцалев да се докоснем до красотата и духа на нейното изкуство. Изложбата ще гостува до 25 юни, информират от Пресцентър на Община Левски.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: