Плевен става част от Националната кампания на „Капачки за бъдеще” тази събота

16.06.2020 9:26

Много хора в България събират пластмасови капачки. Този уикенд те ще могат да предадат своите капачки и те да се превърнат в апаратура, която да помага на детските и родилни отделения в България.

Инициатори и този път са „Капачки за бъдеще”, които за по-малко от 2 години подмениха най-старите кувьози в 22 общински болници в България, като най-младия от тях беше от 1989 година.  Успеха постигнаха чрез събиране на пластмасови капачки и дарения. До момента тези кувьози са помогнали на СТОТИЦИ бебета! ♥ Кампанията продължава да помага, като през 2020 г е дарила медицинска апаратура в други 10 болници за родилните и детски отделения.

„От създаването на кампанията през 2017 досега са рециклирани над 260 000 кг пластмасови капачки, като 100% от събраните средства са отишли за дарения”,  припомнят основателите Мартина Йорданова и Лазар Радков.

На 20 юни, събота, може да предадете своите събрани капачки в Плевен от 10 до 14 часа на паркингана Кауфланд – ул. Гренадирска 119.


„Благодарим на ВСИЧКИ, на които им пука за малките общински болници и които са осъзнали, че за да има някакъв ШАНС България да върви напред, то той зависи от това тези, които имат повече възможности (като големите градове) да са солидарни с тези, които имат по-малко възможности!
Знаем, че минахме през труден период последните няколко месеца. Но успяхме да се справим – ЗАЕДНО!
Сега е време да продължим да помагаме на лекарите и на бебенцата!” , споделиха още организаторите.

Вярват, че ще успеят, защото
ЗАЕДНО МОЖЕМ ПОВЕЧЕ

Научете повече как да подкрепите “Капачки за Бъдеще”: https://www.facebook.com/kapachkizabudeshte/

Повече информация за събитието: https://www.facebook.com/events/3598180060197156/

#тагове:

НАЙ-НОВИ: