Дете от ДГ „Калина“ – Плевен отличено в онлайн творчески конкурс

15.06.2020 14:00

Библиотека „Искра“ – Казанлък беше част от Националния маратон на четенето, който се проведе в периода 21 април – 30 май 2020 г., с инициативата си „Казанлък чете“. Проявата е посветена на Международния ден на детската книга – 2 април и Международния ден на книгата и авторското право – 23 април.

В дните на социална изолация, екипът на библиотеката реши да направи инициативата в онлайн среда. Ето и посланието, с което библиотека „Искра“ ни призова да се включим в Маратона на четенето: „Живеем в сложни, но интересни времена! Времена, които доказаха, че в труден момент културата, респективно качествената книга, са мост между човека и света, могат да станат любимо занимание, източник на духовно равновесие и хармония, смисъл на живот! Нека обединени от тази наша потребност – да четем, да се информираме и израстваме духовно, покажем заедно, че четящите хора са най-силните, най- интелигентните, най-отговорните, защото притежават знанията и духовните устои, почерпени от света на книгите!“.

Стефания Генова от четвърта „А“ група при ДГ „Калина“ – Плевен, с директор Жоржетина Атанасова, се включи в онлайн арт инициативата за илюстрация по стихотворението „Аз съм българче“ от Иван Вазов, за което бе удостоена с грамота. Пожелаваме на Стефания да продължава със своите изяви в областта на четенето, защото общуването с книгата е удоволствие и споделеност, казват от детската градина.

Снимка и информация: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: