РЗИ – Плевен засилва контрола на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 заради новите случаи

14.06.2020 14:03

Регионалната здравна инспекция в Плевен засили контрола за стриктно прилагане на противоепидемичните мерки срещу разпространението на коронавируса в региона заради увеличения брой случаи през последните дни. Това е коментирал пред БТА д-р Атанас Гарев, директор на инспекцията.

По негови данни от вчерашния ден новоустановените случаи с COVID-19 са 12 в Буковлък. Ние гледаме на селището като квартал на Плевен, затова засилваме мерките не само в селото но и в Плевен, коментира д-р Гарев. Шест са по-тежките случаи, които са се нуждаели от лечение заради коронавирусна инфекция през изминалата седмица. Пациентите са хоспитализирани в УМБАЛ „Д-р Георги Странски“.

Всички останали останали, които са носители на COVID-19, са с леки симптоми или без симптоми и са поставени под домашна карантина, която е 14 дни. Продължава изследването на контактните лица на вирусоносителите, като тези от първи ред се изолират. В Плевен и Буковлък се предприема засилен контрол навсякъде по обществените места, в магазините също, за спазване на мерките срещу заразата, увеличени са и дезинфекционните мероприятия, подчерта д-р Гарев.
Във Втора клинична база, където бяха установен случаи на лекар и санитарка с коронавирус, са отстранени контактните с тях лица, продължават тестовете за вируса, а мерките за дезинфекция са увеличени неколкократно, допълни шефът на РЗИ – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: