Апелативният съд остави в ареста единия от обвинените за кражбата на пари от фармацевтичен склад в Плевен

12.06.2020 15:47

Великотърновският апелативен съд уважи становището на Апелативна прокуратура – Велико Търново и потвърди определението  на Окръжен съд – Плевен, с които е взета мярка за неотклонение задържане под стража, по отношение на обвиняем на кражба на 467 578 лв. от фармацевтичен офис. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Б.С. е привлечен като обвиняем по досъдебно производство на Окръжна прокуратура – Плевен, за това, че на 01.06.2020 г в гр. Плевен, от аптечен склад, при условията на повторност и след предварителен сговор с Х.Т., като случаят не е маловажен, чрез повреждане на преграда, здраво направена за защита на имот, чрез използване на лек автомобил и на техническо средство отнели чужди движими вещи парична сума в размер на 467 578 лв. от владението на собствениците, без тяхно съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят, като кражбата е в особено големи размери и представляваща особено тежък случай.

Съдът прие доводите на прокуратура, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието, което е наказуемо с лишаване от свобода от десет до двадесет години и конфискация на цялото или част от имуществото, както и че съществува реална опасност лицето да се укрие и да извърши престъпление – обвиняемият е осъждани многократно.Поради това Апелативният съд потвърди акта на първоинстанционния съд.

Определението на АС -Велико Търново не подлежи на обжалване.

Другият обвиняем по досъдебното производство на ОП Плевен – Х. Т. не е обжалвал определението на ОС-Плевен, с което спрямо него е взетата мярка за неотклонение задържане под стража.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: