По искане на Районна прокуратура – Плевен е задържан мъж за закана с убийство на кмет

12.06.2020 8:51

По искане на Районна прокуратура–Плевен съдът взе мярка за неотклонение задържане под стража по отношение на Б.Т., който е привлечен в качеството на обвиняем по бързо производство за  престъпление по чл. 144 ал. 3 вр. с ал. 1 от НК. Повдигнато му е обвинение за това, че на 08.06.2020 г. в с. Аспарухово, обл. Плевен, се заканил с убийство спрямо В. Х., като заканата  би могла да възбуди основателен страх за осъществяването му. За това информират от Пресцентъра на Прокуратурата.

Съдът прие доводите на Районна прокуратура – Плевен, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение за авторството на деянието и че е налице реална опасност Б.Т. да се укрие или да извърши престъпление – осъждан е за престъпления от общ характер; лицето е привлечено като обвиняем за тежко умишлено престъпление с висока степен на обществена опасност, като пострадалият е кмет на с. Аспарухово.

Определението на Районен съд–Плевен подлежи на обжалване пред ОС – Плевен. Действията по разследването продължават под ръководството на  РП – Плевен.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: