С позитивни емоции се зареждат малчуганите в ДГ „Калина“ – Плевен

11.06.2020 13:07

Да сме усмихнати, да се забавляваме, да се чувстваме добре и други позитивни мисли вълнуват децата от ДГ „Калина“ – Плевен с директор Жоржетина Атанасова във времето на извънредна епидемиологична обстановка. Този позитивизъм ни поставя пред изпитание – нас учителите, родителите и децата. Задължава ни да вярваме, че заедно можем да се справим, казват от детската градина.

С децата, които подновиха посещението си на детска градина се провеждат допълнителни форми на педагогическо взаимодействие с акцент върху изграждане на навици за здравословен начин на живот и усвояване на социални умения. При съобразяване с климатичните условия децата от група „Мечо Пух“ с учител Петя Атанасова остават навън с изключение на времето за хранене и почивка, като се организират игри, които да осигурят необходимата позитивна емоционална среда. Подсигурява се индивидуална площадка за игра, не се допуска смесване с други групи. Децата играят само с играчки, които подлежат на измиване с топла вода и сапун и обработка с дезинфектант.

Развиваме нови форми на общуване, на опознаване, на близост, преоткриваме нови ресурси. Това ни прави по – задружни. Децата усещат това доверие и единство и се чувстват щастливи, защото са реални участници.

Снимки: ДГ „Калина“ – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: