Директорът на „Топлофикация – Плевен“ ЕАД с подробности за летните ремонти

11.06.2020 15:14

Инж. Йордан Василев, директор на „Топлофикация – Плевен“ ЕАД коментира пред „Плевен за Плевен“ какви летни ремотни предстоят по топлопреносната мрежа в града, както и за бъдещите проекти на Дружеството.

През лятото е време за ремонти. Има ли нужда от ремонти на абонатни станции ипредвидили ли сте такива в близките месеци?

Да, където се налага сме предвидили реконструкция и подмяна на абонатни станции и регулиращи системи. Тези ремонти ще продължат през целия сезон, не само през топлите месеци. Подаването на топла вода се спира от няколко часа до едно денонощие. Като всичко се случва след предварително уведомяване на клиентите на дружеството, които са засегнати.

Предвидени са ремонти и подмяна на спирателна арматура и компенсатори по топлопреносната мрежа, но нека не навлизам в твърде технически подробности. По време на тях спирането на топлата вода се планува в рамките на деня.

Планирате ли разширяване на топлопреносната мрежа?

Да. Предходния месец реконструирахме две топлофикационни отклонения по ул. „Васил Левски“.

В момента се изгражда ново квартално топлофикационно отклонение по ул. Велико Търново. Срокът на изпълнение е до края на месеца. Инсталирането на тръби по новоизграденото трасе ще позволи включване на нови клиенти от районакъм  нашите услуги.

Това означава ли, че скоро ще присъедините нови сгради? Има ли интерес?

Да. Има интерес към присъединяване към нашите услуги и ползване на централно топлоподаване и битова гореща вода. За новия отоплителен сезон очакваме включване на няколко нови сгради към топлопреносната мрежа. 

А предвидени ли са ремонти по съществуващите отклонения от топлопреносната мрежа през юли и август?

В плана ни сме заложили реконструкция и подмяна на топлофикационно отклонение по ул. “Бяло море“. Планираме да извършим ремонта през втората половина на месец август, защото тогава голяма част от хората са на почивки и неудобствата, които ще създадат ремонтните дейности, ще засегнат по-малко плевенчани. За конкретните дати на спиране на топлоподаването в района ще уведомим допълнително нашите клиенти.

Какво се случва при непредвидени аварии? Те нарушават ли Вашите планове?

При възникване на аварийни ремонти, нашите екипи ги отстраняват своевременно в рамките до 48 часа в зависимост от сложността на аварията.

За финал на разговора, сменяме темата. Имате ли нови проекти?

Подали сме инвестиционно намерение в РИОСВ за реализиране на проект за изграждане на нова заместваща  мощност. Желанието ни е да заменим един от старите парогенератори с  модерна когенерираща мощност. Надявам се да получим разрешение и тогава ще можем да разкажем повече.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: