Младежи призоваха за справедливо наказание за шофьора, погубил в катастрофа техен връстник /видео/

10.06.2020 11:31

Мирен протест и бдение събра днес пред Съдебната палата в Плевен десетки младежи. Поводът – да поискат и призоват за справедливо наказание за шофьора, причинил катастрофата, в която загина 17-годишният Божидар Бояджиев на 7 май т.г. Денят на протеста не е случайно избран, именно днес в Съда се гледа дело срещу същия шофьор, който през миналата година причинява друга кататстрофа, но с 4 пострадали. „Това безумие на пътя трябва да спре, не трябва такива шофьори да бъдат допускани да карат колите си и да погубват човешки животи“, призоваваха младежите. Точно в 10,30 часа, когато се очакваше да започне делото срещу шофьора, събралите се млади плевенчани огласиха пространството пред Съда с призиви „Справедливост!!!“.

Организатор на протеста и бдението е Мариета Димитрова, майка на 17-годишно момче, приятел на загиналия Божидар. „Решихме днес да направим бдение в памет на Божидар, който загина в катастрофа в следствие неспазване правилата на пътя, а грешките на пътя водят до загубата на живот. Младежите днес искат по този начин да изразят своята съпричастност към семейството на Божидар, но и да покажат, че са отговорни и трябва да спазваме правилата в живота и по пътищата. Аз като родител на 17-годишно дете искам да призова родителите да не прикриват грешките на децата си, да ги оставят да понесат своето наказание, за да могат да бъдат добри граждани и да знаят, че трябва да спазват правилата в обществото“, каза Мариета Димитрова.

„Божидар беше едно невероятно слънчево, усмихнато момче, което имаше мечти, искаше да завърши образованието си, да има семейство и да бъде добър гражданин. Първото му очакване беше догодина да е абитуриент….“, добави още Мариета.

Протестът днес е обявен до 13 часа.

 

#тагове:

НАЙ-НОВИ: