Над 160 кг тютюн открити в имота на мъж в Българене, още 20 кг, машина за разяне и везна намерени в Буковлък

08.06.2020 9:12

На 6 юни 2020 година в 20.30 часа служители на РУ-Левски претърсват частен дом в село Българене. Имотът е обитаван от 47-годишен, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

В стопанска постройка са намерени три бали с пресована, жълто – кафява листна маса, наподобаваща по вид, цвят и мирис на тютюн, с общо тегло около 163 кг и черен полиетиленов чувал, съдържащ нарязана суха, жълто-кафява листна маса, наподобаваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло 2,7 кг.

Нередовните стоки са предадени с протокол за доброволно предаване. 47-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувана е проверка за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. Продължава работата полицейски инспектор.

На 7 юни 2020 година в 02:30 часа при проверка в имота на 56-годишен жител на село Буковлък са установени две черни полиетиленови чувала, с нарязана жълто – кафява листна маса по вид и мирис наподобяваща тютюн с тегло около 15 кг. Те били укрити в автомобили, нарязани за скрап пред адреса, съобщават от Пресцентъра на Полицията в областния град. Намерени са в дворно място на същия адрес пригодена машина за рязане на тютюн с  ел. мотор към нея, четири газови котлони, ел.везна, полиетиленов чувал с нарязана жълто – кафява листна маса по вид и мирис наподобяваща тютюн с тегло около 5 кг. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен за престъпление по чл.234, ал.1 от НК. По случая е образувано досъдебно производство и продължава работа разследващ полицай.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: