Спецоперация срещу нарушенията на пътя се провежда на територията на ОДМВР-Плевен

05.06.2020 9:36

От 15 часа вчера започна специализирана полицейска операция за недопускане на тежки ПТП с ранени и загинали, както и откриване на мото сезон 2020 година. Мероприятията ще продължат до 15 часа на 10 юни, информират от Пресцентъра на ОДМВР-Плевен.

Максимален брой служители от ОДМВР – Плевен ще бъдат ангажирани с осъществяването на контрол на движението. Засилените проверки ще включват използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците в МПС, ползването на обезопасителни каски от водачите и пътниците на мотоциклети, както и проверки за използването на детски обезопасителни системи при превозване на деца в автомобилите.

По време на осъществявания контрол ще се извършват проверки за наложени глоби и невръчени електронни фишове, както на водачите, така и на проверяваните пътници. При установяване на нарушения на Закона за движение по пътищата от водачите на ППС, пътниците и пешеходците, към същите ще бъде прилаган принципа на нулева толерантност и стриктно прилагане на наредбите на закона.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: