Почистват гробищните паркове в община Червен бряг

05.06.2020 13:45
Кметът на Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов нареди на служителите от звено „Общински инспекторат” да обходят гробищните паркове в Червен бряг и да предложат мерки за тяхното облагородаване.
Така в навечерието на Черешова задушница и двата гробищни парка бяха старателно почистени, а откраднатите кранове на чешмите там бяха заменени с нови,информират от Пресцентъра на Общината. Откритото, в непосредствена близост до Старите гробища, нерегламентирано сметище беше почистено също за сметка на бюджета на Общината.
Двете порти /голямата и малката/ на Новия гробищен парк са пребоядисани. От местната управят умоляват гражданите в бъдеще да не лепят некролози върху тях, а само на обособените за целта табла.
Кметът Община Червен бряг д-р Цветан Костадинов благодари и на своите колеги – кметовете на населените места в общината, които също положиха значителни усилия в тази посока. На много места и в момента продължават дейностите по почистване на гробищните паркове – косене на трева, почистване на клони, събиране и извозване на битови отпадъци и др.
Снимки: Община Червен бряг, Пресцентър
#тагове:

НАЙ-НОВИ: