Трима съветници от ГЕРБ – Плевен изключени от партията, общинската структура с ново ръководство

04.06.2020 19:57

Трима общински съветници от ГЕРБ – Плевен са изключени от партията. Това са Петя Василева, която е и зам.-председател на местния парламент на Плевен, Христослав Михайлов и Йордан Грижов. Новината бе съобщена днес на пресконференция от Пламен Нунев, член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ в присъствието на областния координатор на партията Мирослав Петров. Нунев добави, че и тримата след решението на ИК на ГЕРБ за тяхното изключване са подали заявления за напускане на партията.

Другата новост е, че общинската структура на ГЕРБ в Плевен е с ново временно ръководство. Председател е Генади Динков, ръководител на структурата в село Ясен, организационен секретар е Валентина Вълчанова, общински съветник, както и петима членове като единият от тях д-р Йордан Георгиев, който също е общински съветник, си е направил отвод.

Депутатът Ралица Добрева вече не е областен административен секретар, тъй като не може да съчетае ангажиментите си на народен представител с работа със структурите в 11-те общини на областта. На нейно място е избран Цветомир Генчев.

Ще припомним, че вчера деветима от ГЕРБ – Плевен разпространиха чрез медиите отворено писмо до председателя на партията Бойко Борисов.

Решението на ИК Пламен Нунев обясни, че след загубата на местните избори в Плевен отговорността се носи от общинското ръководство. Анализ е показал, че няма координация между общинско и областно ръководство. Мирослав Петров подчерта, че е настоявал на сесии на Общинския съвет да се поставят въпроси от голяма важност за Плевен като предложенията за тях да идват от групата на ГЕРБ, но това не се е случвало. Петров даде за пример въпросите за околовръстния път на Плевен, прехвърляне на собствеността на парк „Кайлъка“ на  Общината, за Индустриалната зона.

След като Василева, Михайлов и Грижов са изключени от партията Пламен Нунев подчерта, че морален акт е те да напуснат и Общинския съвет. В противен случай остават независими съветници. При този вариант обаче групата на ГЕРБ остава от 10 със седем съветници. Пламен Нунев добави, че ще помогне на местните структури да се укрепят и даде съвет да се влеят нови сили с приемане на нови членове и симпатизанти.

Смятам, че ще има рестарт, категоричен бе и Мирослав Петров.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: