Среднощно наблюдение на бракониери при язовир Телиш завърши със залавянето им

04.06.2020 10:20
При извършване на нощна проверка на язовир „Телиш“ в края на май, инспектори на ИАРА – Плевен забелязват гумена лодка с извънбордов мотор и две лица, които извършват риболов по време на забраната за пролетно-лятно размножаващи се риби. Лицата са наблюдавани в продължение на шест часа със специализирани уреди за нощно наблюдение, като периодично завързват уловените от тях риби от вида пъстър толстолоб на „кулата“ в язовира, информират от Пресцентъра на ИАРА.
В ранните часове на следващия ден при акустирането си на брега нарушителите са пресрещнати от риболовните инспектори. Лицата успяват да срежат въже, с вързани на него риби, но служителите на ИАРА – Плевен влизат във водата и успяват да извадят част от рибата. Съставени са два акта и са иззети гумена лодка, извънбордов мотор, гребла и въдици с макари.
По-късно през деня пък любители риболовци изваждат незаконно поставена мрежа в старо речно корито при село Ясен. Освободени и върнати във водата са голямо количество трофейни риби от вида лин. Мрежата е предадена на ИАРА – Плевен.
При друга проверка в река Дунав са открити и извадени 2 бр. лави – кърмаци със 130 куки.
При съмнения за нередности сигнализирайте на 112.
Снимки: ИАРА
#тагове:

НАЙ-НОВИ: