Четири деца от Артшкола „Колорит” с най-високите отличия на международен конкурс в Словения

02.06.2020 7:38

Шестгодишните Йоана Петрова и Мартина Бояджиева, Дивна Обретенова – 7г. и Изабел Иванова – 8г. са носители на най-високото отличие „Специална награда” на 23-тия Mеждународен конкурс за детско художествено произведение „ЛЮБОВ” в град Целйе , Словения. Това информира ръководителят на арт школата Майя Ананиева.

Конкурсът е адресиран към деца от цял свят на възраст от 6 до 12 години. Организатори са Музеят за най-нова история, Институтът за творческо развитие и Художествената галерия „HERMAN” в  град Целйе.

Експертният панел е оценил колекцията на Артшкола «Колорит» изключително високо, присъждайки на плевенските таланти най-високите награди и още 10 почетни отличия.

Творбите на наградените деца ще бъдат показании също и в Музея на детското изкуство в Германия в началото на 2021 година. Йоана печели своя висок приз с пастелната творба  «Аз обичам котето си», Мартина с «Любов в моето семейство», Дивна с «Любов в котешкото семейство» а Изабел с «Влюбената котка». Почетно отличие е присъдено и на ръководителя на школата художничката Майя Ананиева.

Снимки: Артшкола «Колорит» – Плевен

#тагове:

НАЙ-НОВИ: