Учениците от НУ „Христо Ботев“ – Плевен почетоха подвига и саможертвата на своя патрон /видео/

02.06.2020 9:45

Учениците от НУ „Христо Ботев“ – Плевен всяка година поднасят цветя пред паметника на великия поет и революционер в двора на училището и участват в общоградските тържества на едноименния булевард в града.

Въпреки епидемичната обстановка и тази година на 2 юни те сведоха глави в знак на признателност пред неговата саможертва, но по различен начин.

Децата с гордост разказваха онлайн за неговия подвиг, писаха свои стихотворения, рецитираха негови знакови творби и сътвориха цяла галерия от картини, посветени на делото му. Това стана дистанционно.

Изпълненията и детските рисунките бяха направени като видеоклип, в който начало бе дадено от фанфарния оркестър при училището, а за финал – песен, посветена на Христо Ботев, създадена и изпята от народния певец Георги Гоцев, подарена специално на НУ „Христо Ботев“ – Плевен.

Така ученици и учители от НУ „Христо Ботев“ – Плевен пазят жива любородната искра в сърцата на следващите поколения млади българи, насърчават ги да помнят, да знаят и да се гордеят със славното минало на своя героичен народ.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: