Плевенчани отдадоха почит на Ботев и на загиналите за свободата на България /фотогалерия/

02.06.2020 12:59

С поднасяне на цветя пред паметника на Христо Ботев и вой на сирени днес в Плевен бе отбелязан 2 юни – Ден на Ботев и на загиналите за Свободата и независимостта на България.

Заради опасността от разпространение на COVID-19 и въведените противоепидемични мерки Община Плевен не организира тази година традиционния паметен ритуал. Това обаче не попречи на десетки плевенчани на различна възраст да сведат глави пред делото на поета и революционер Христо Ботев и да поднесат цветя и венци пред паметника на едноименния булевард.

Своята почит към саможертвата и делото на Ботев и на борците за свободна и независима България отдадоха депутатът д-р Калин Поповски, областният управител Мирослав Петров и неговите заместници, председателят на Общинския съвет Мартин Митев, кметът Георг Спартански, общински съветници, директорът на НУ „Христо Ботев“ – Плевен Цветелин Горанов, Найден Зеленогорски и много признателни плевенчани.

С Решение № 211/31.05.1993 г. на Министерския съвет паметта за героите се почита на 2 юни и с вой на сирени. В тази връзка и в изпълнение на чл. 34 от Наредба за условията и реда за функциониране на Националната система за ранно предупреждение и оповестяване на органите на изпълнителната власт и населението при бедствия и за оповестяване при въздушна опасност, на 2 юни от 12.00 часа се провежда тест на сиренната система чрез реално задействане на крайните акустични устройства в продължение на две минути.

#тагове:

НАЙ-НОВИ: