В село Асеновци отличиха участниците в онлайн конкурси

02.06.2020 16:26

От Народно читалище „Съзнание 1894” –  с.Асеновци днес наградиха всички ученици, участвали в онлайн четене на стихотворения на Христо Ботев. Дванадесет деца прочетоха стихове на великия поет и революционер, а пет ученици написаха есета на тема: „Моята мечта” във връзка с 1 юни – Ден на детето.

На първо място в първа възрастова група бяха отличени Симона Ивайлова- 13 год. с нейното есе и прекрасните й мечти и Асие Фикрет 11 год.- второ място. Във втора възрастова група на първо място  е есето на Йордан Николов-17 год.- на второ място – Нелина Михайлова -1 5 год.и на трето място Сезгин Алдинов- 15 год. Всички деца, включили се в онлайн четене, бяха наградени с грамоти с образа на Ботев и химикалки, а тези, които написаха своите творби, получиха книги с творби на Христо Ботев лично от Ваня Толева, председател на читалището и спонсор на двата празника. За всички деца имаше лакомства, осигурени от организаторите на празниците.

Пожелаваме на всички деца от селото да са живи и здрави,  весели и щастливи; все така да обичат да четат и по- активно да се включват в инициативите, които организираме! Предстоят нови конкурси и изненади за читателите на библиотеката!, казват от Читалището.

Снимки и информация: НЧ „Съзнание 1894“ – с.Асеновци

#тагове:

НАЙ-НОВИ: